tallers

TALLERS PERSONALITZATS PER A COL·LECTIUS O ENTITATS

1651274286331

Aquests tallers volen donar resposta a unes necessitats concretes i especifiques que pugui tenir un col·lectiu o entitat i que vulgui utilitzar la fotografia com a eina facilitadora i que ajudi a dur a terme processos creatius per promocionar el benestar i l’apoderament tant individual com col·lectiu. Atenent les complexitats múltiples que puguin viure algunes persones, tant relacional, d’espais, d’intimitat, de tempos o d’altres qüestions, volem oferir la creació d’un taller dissenyat específicament per les persones participants on des de La Ràfega puguem aportar també, el material, les eines necessàries i un acompanyament continuat.

 

Material resultant: Si un dels objectius marcats per les participants és quelcom material relacionat amb una producció o intervenció artística es plantejarà i adequarà a les necessitats i possibilitats de dur-ho a terme.

L'equip de La Ràfega fa anys que realitza tallers i té algunes idees i propostes que poden encaixar a la vostra entitat.

La construcció de la identitat de les persones es vincula, entre d’altres,  amb el territori. Un escenari on creixem, participem i ens relacionem. Si un  entorn favorable és important per garantir el desenvolupament de les persones de manera sana, els entorns estigmatitzats poden vulnerabilitzar i victimitzar les nostres aspiracions. Aquest taller pretén abordar qüestions relacionades amb la identitat i el territori, així com reflexionar sobre la interacció de l’individu amb el seu entorn, la visió que tenim del nostre barri, poble o ciutat, quin rol ocupem dins d’aquest o sobre d’altres qüestions que puguin ajudar a apoderar les persones que viuen en aquest entorn determinat. Els processos de creació col·lectiva per a la transformació social afavoreixen la canalització de desitjos i necessitats compartides.

 

Material resultant: Les participants tindran com a objectiu material la personalització d’una caixa on podran guardar les fotografies preses durant el taller i objectes que desitgin, creant així una visió íntima i reflexionada sobre l’entorn on viuen.

d1efde

IDENTITAT I TERRITORI

ENTRE JO I NOSALTRES

f2wrfw2

Les persones creixem en constant diàleg amb l’entorn social, així com amb l’imaginari col·lectiu del nostre grup d’iguals. A través de la fotografia podem endinsar-nos en aquesta construcció individual i col·lectiva. L’identitat implica un discurs personal i la fotografia pot ser una eina molt útil per a reflexionar en la pròpia narrativa i un punt de vista personal. Mitjançant aquest taller, es treballa la forma com cadascú observa i entén l’entorn que el rodeja. A partir d’aquest exercici d’observació, es poden plasmar els diferents punts de vista en les imatges i narratives a partir de les quals es promociona un procés d’apoderament i reforç de la subjectivitat de cada participant.

 

Material resultant: Les participants tindran com a objectiu material la construcció d’un quadern fotogràfic a partir de les fotografies preses durant el taller.

En aquest taller treballarem entorn als conceptes d’identitat i autoconcepte. Ambdós són quelcom dinàmic que es troba en constant construcció atenent als referents culturals, simbòlics i socials de cada individu. La identitat es construeix mitjançant el procés de socialització, significa, per tant, ser reconegut i reconèixer-se un mateix per les seves pròpies qualitats. L’autoconcepte, d’altra banda, és el conjunt de pensaments i percepcions que tenim de nosaltres mateixos i afecta en gran mesura a l’autoestima. A través d’un quadern o diari personal i de l’autoretrat ens farem preguntes i ens endinsarem a nosaltres mateixes.

 

Material resultant: Les participants tindran com a objectiu material la construcció d’un quadern que ompliran i personalitzaran amb les fotografies preses durant el taller.

2

HOLA, TU QUI ETS?

EMOCIONA'T

Cada persona experimenta una emoció de forma particular, depenent de les seves experiències anteriors, del seu aprenentatge i de la situació concreta. Algunes de les reaccions fisiològiques i comportament als que desencadenen les emocions són innates, mentre que d’altres poden adquirir-se. Unes s’aprenen per experiència directa, com la por o la ira, però la majoria de les vegades s’aprenen per observació de les persones del nostre entorn.

Durant el taller, a través del retrat fotogràfic, ens endinsarem en el món de les emocions i allò que l’envolta, com són els colors, les expressions facials, la mirada, la llum, etc. Les participants tenen com a objectiu muntar una exposició amb les seves pròpies fotos fetes durant el taller.

 

Material resultant: Les participants tenen com a objectiu muntar una
exposició amb les seves pròpies fotos fetes durant el taller.

Els horaris i la durada dels tallers poden ser flexibles segons les necessitats de cada entitat.